Similar topics
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» selam herkese
Çarş. Ağus. 31, 2016 4:05 am tarafından Nokta ~

» ''Yine Yeni Yeniden'' ÖZEL HABER
C.tesi Şub. 07, 2015 1:03 pm tarafından Nokta ~

» ''Yine Yeni Yeniden'' ÖZEL HABER
C.tesi Şub. 07, 2015 1:01 pm tarafından Nokta ~

» Slm ben furkan
C.tesi Şub. 07, 2015 12:55 pm tarafından Nokta ~

» maNga Özel Röportaj | tv8
C.tesi Şub. 07, 2015 12:53 pm tarafından Nokta ~

» maNga - Yine Yeni Yeniden
C.tesi Şub. 07, 2015 12:44 pm tarafından Nokta ~

» Berksan ft.Hande Yener - Haberi Var Mı?
C.tesi Ocak 31, 2015 7:15 am tarafından Nokta ~

» maNga ve Cizgi Karakterleri
Perş. Ocak 29, 2015 9:03 am tarafından Nokta ~

» Birol Giray (BeeGee) feat. Ferman - İki Yol
Perş. Ocak 29, 2015 6:12 am tarafından Nokta ~

» maNga Macau’yu Fethetti
Perş. Ocak 29, 2015 5:58 am tarafından Nokta ~

» Film Tadında Video Klip
Perş. Ocak 29, 2015 5:50 am tarafından Nokta ~

» maNga Radyo Viva`ya konuk oluyor
Salı Ocak 27, 2015 9:05 am tarafından Nokta ~

» maNga - Hani Biz
Salı Ocak 27, 2015 8:59 am tarafından Nokta ~

» maNga - Hint Kumaşı
Salı Ocak 27, 2015 8:55 am tarafından Nokta ~

» Cartel ft. Ferman Akgül - Sen
Salı Ocak 27, 2015 8:42 am tarafından Nokta ~

» maNga-Fazla Aşkı Olan Var Mı?
Salı Ocak 27, 2015 8:40 am tarafından Nokta ~

» İşte Işıkları Söndürseler Bİle albümümüzün ikinci klibi
Salı Ocak 27, 2015 8:37 am tarafından Nokta ~

» EFFICACY: maNga
Salı Ocak 27, 2015 8:33 am tarafından Nokta ~

» Ferman Akgül Ve Halleri
Salı Ocak 27, 2015 8:31 am tarafından Nokta ~

» maNga- Rock'n Coke Libido.
Salı Ocak 27, 2015 8:29 am tarafından Nokta ~

En iyi yollayıcılar
KALÞSÌZ CADI (2562)
 
ЯUH ףЯΛŁłçӘSł (1846)
 
Nokta ~ (1322)
 
RuH UnutuRsun (1257)
 
hayalet (327)
 
qaMe 0weR (296)
 
gkce_maNga (269)
 
MmAnGa_MiRaYy (256)
 
Hüqo (172)
 
*z*e*y*n*e*p* (154)
 

Galeri


Anahtar-kelime

Aralık 2017
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Takvim Takvim

Anket

Sitemizde Üyelerin Fotoğrafları Diye bir Forum açılsınmı ?

80% 80% [ 4 ]
20% 20% [ 1 ]

Toplam Oylar : 5

Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]


Sitede bugüne kadar en çok 290 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 2:30 pm tarihinde online oldu.

Sadık Şendil'in Hayatı ve ESerleri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

ilan Sadık Şendil'in Hayatı ve ESerleri

Mesaj tarafından ЯUH ףЯΛŁłçӘSł Bir Paz Ara. 12, 2010 4:14 am

SADIK ŞENDİL
Sadık Şendil (d. 1913, İstanbul - ö. 28 Temmuz 1986, İstanbul), yazar ve senaristtir.
Profesyonel sanat hayatına 1953 yılında senaryo yazmakla başlayan Sadık Şendil, Türk sinemasına 200 civarında film senaryosu yazarak büyük bir katkıda bulunmuştur. Türk tiyatro ve sinema tarihinin önemli eserlerini üreten Şendil, 8 eser yazmış, popüler dizi-film senaryolarına da imza atmıştır. Sanatçı, özellikle Kemal Sunal filmleri ve Hababam Sınıfı serisiyle tanınır. Sadık Şendil, bir dönem Müjdat Gezen'le birlikte "Güldürü Üretim Merkezi"nde çalışmıştır. Ünlü "Senede Bir Gün" şarkısının sözlerini de yazan Şendil'in senaryoları, ağırlıklı olarak Ertem Eğilmez ve Sırrı Gültekin tarafından filme alınmıştır.

Ödülleri

* 7. Antalya Film Şenliği, 1970, En İyi Senaryo, Kalbimin Efendisi
* 7. Antalya Film Şenliği, 1970, En İyi Senaryo, Sev Kardeşim
* 7. Antalya Film Şenliği, 1970, En İyi Senaryo, Oh Olsun

Eserleri

* Kanlı Nigar - 1981
* Ölmeyen Şarkı - 1977
* Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
* Beklenen Şarkı - 1971
* Cilveli Kız - 1969
* Fakir Bir Kız Sevdim - 1966
* Kocamın Nişanlısı - 1965
* İnatçı Gelin - 1965
* Filmografisi (Senarist olarak)
* Süper Baba - 1988
* Çalsın Sazlar - 1984
* Şaşkın Gelin - 1984
* Gırgıriyede Cümbüş Var - 1983
* Görgüsüzler - 1982
* Gırgıriye - 1981
* Gırgıriyede Şenlik Var - 1981
* Yedi Kocalı Hürmüz - 1980
* Banker Bilo - 1980
* İsyan - 1979
* Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor - 1978
* Neşeli Günler - 1978
* Gülen Gözler - 1977
* Cennetin Çocukları - 1977
* Hababam Sınıfı Tatilde - 1977
* Gülünüz Güldürünüz - 1977
* Sarhoş - 1977
* Nehir - 1977
* Şabanoğlu Şaban - 1977
* Ne Haber - 1976
* Seni Sevmekle Suçluyum - 1976
* Şeytan Diyor ki - 1976
* Hababam Sınıfı Uyanıyor - 1976
* Aile Şerefi - 1976
* Süt Kardeşler - 1976
* Meraklı Köfteci - 1976
* Bu Nasıl Dünya - 1976
* Bizim Aile / Merhaba - 1975
* Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı - 1975
* Ah Nerede - 1975
* Dam Üstüne Çul Serelim - 1975
* Sevgili Halam - 1975
* Şaşkın Damat - 1975
* Tamam mı Devam mı - 1975
* Üç Gelin Altı Damat - 1975
* Parasızlar - 1974
* Evet mi Hayır mı - 1974
* Killing Kolsuz Kahramana Karşı - 1974
* Köyden İndim Şehire - 1974
* Mavi Boncuk - 1974
* Reisin Kızı - 1974
* Kanlı Deniz - 1974
* ***** Milyoner - 1974
* Salako - 1974
* Şiribim Şiribom - 1974
* Mirasyediler - 1974
* Canım Kardeşim - 1973
* Çulsuz Ali - 1973
* Babaların Günahı - 1973
* Hamsi Nuri - 1973
* Kaynanam Kudurdu - 1973
* Oh Olsun - 1973
* Yalancı Yarim - 1973
* Tarkan Altın Madalyon - 1972
* Feryat - 1972
* O Ağacın Altında - 1972
* Tatlı Dillim - 1972
* Sev Kardeşim - 1972
* Gecekondu Rüzgarı - 1972
* Ocak Söndürenler - 1972
* Ah Bir Zengin Olsam - 1971
* Senede Bir Gün - 1971
* Cımbız Ali - 1971
* Çılgın Yenge - 1971
* Emine - 1971
* Kadifeden Kesesi - 1971
* Son Hıçkırık - 1971
* Beyoğlu Güzeli - 1971
* Tarkan Viking Kanı - 1971
* Bir Varmış Bir Yokmuş - 1971
* Zindandan Gelen Mektup - 1970
* Ham Meyva - 1970
* Adım Kan Soyadım Silah - 1970
* Allı Yemeni - 1970
* Berduş Kız - 1970
* Dikkat Kan Aranıyor - 1970
* Kalbimin Efendisi - 1970
* S*rtük - 1970
* Dönme Bana Sevgilim - 1970
* Kördüğüm - 1970
* Kara Dutum - 1970
* Acı İle Karışık - 1969
* Nisan Yağmuru - 1969
* Tel Örgü - 1969
* Gel Desen Gelemem ki - 1969
* Çakırcalı Mehmet Efe - 1969
* Gelin Ayşem - 1969
* Sevdalı Gelin - 1969
* Kınalı Keklik - 1969
* Fakir Kızı Leyla - 1969
* Kara Gözlüm Efkarlanma - 1968
* Gönüllü Kahramanlar - 1968
* İngiliz Kemal - 1968
* Paydos - 1968
* Menderes Köprüsü - 1968
* Katip / Üsküdar'a Giderken - 1968
* İncili Çavuş - 1968
* Atlı Karınca Dönüyor - 1968
* İstanbul'da Cümbüş Var - 1968
* Kışlalar Doldu Bugün - 1968
* Kalbimdeki Yabancı - 1968
* Kanlı Nigar - 1968
* Trafik Belma - 1967
* Ömre Bedel Kız - 1967
* Silahları Ellerinde Öldüler - 1967
* Sürtüğün Kızı - 1967
* Yaşlı Gözler - 1967
* Yıkılan Gurur - 1967
* Büyük Kin - 1967
* Kara Davut - 1967
* Bir Annenin Gözyaşları - 1967
* Elveda - 1967
* Mahzun Gönüller - 1966
* Boyacı - 1966
* Halime'yi Samanlıkta Vurdular - 1966
* Seni Bekleyeceğim - 1966
* Denizciler Geliyor - 1966
* Kartal Yavrusu Hamido - 1966
* Fakir Bir Kız Sevdim - 1966
* Allaha Ismarladık - 1966
* Seni Sevmiyorum - 1966
* Ben Bir Sokak Kadınıyım - 1966
* Ölmeyen Aşk - 1966
* Yarın Ağlayacağım - 1966
* Bir Millet Uyanıyor - 1966
* Aşkın Kanunu - 1966
* Senede Bir Gün - 1965
* Helal Adanalı Celal - 1965
* Kart Horoz - 1965
* S*rtük - 1965
* Şekerli misin Vay Vay - 1965
* Adım Çıkmış Sarhoşa - 1965
* Bilen Kazanıyor - 1965
* Yalancının Mumu - 1965
* Dokunma Bozulurum - 1965
* Fatoş'un Fendi Tayfur'u Yendi - 1964
* Cımbız Ali - 1964
* Gözleri Ömre Bedel - 1964
* Kırk Küçük Anne - 1964
* Sahte Sevgili - 1964
* Var mı Bana Yan Bakan - 1964
* Cüppeli Gelin - 1964
* Şafak Bekçileri - 1963
* Can Pazarı - 1963
* Üç Çapkın Gelin - 1963
* Yedi Kocalı Hürmüz - 1963
* Günahsız Aşıklar - 1962
* Beş Kardeştiler - 1962
* Aşk Güzeldir - 1962
* Şeytan Bunun Neresinde - 1962
* Akasyalar Açarken - 1962
* Şoförün Karısı - 1962
* Damat Beyefendi - 1962
* Gençlik Hülyaları - 1962
* Can Evimden Vurdular - 1962
* Gurbet Yolcuları - 1962
* Minnoş - 1961
* Naciyem - 1961
* Sabırtaşı - 1961
* Biz İnsan Değil miyiz - 1961
* Taş Bebek - 1960
* Kırık Kalpler - 1960
* Ninno - 1959
* Ölürüm de Ayrılmam - 1959
* Zümrüt - 1959
* Sevdalı Gelin - 1959
* Aşk Rüyası - 1959
* Garipler Sokağı - 1959
* Allı Yemeni - 1958
* Sevmek Günah mı - 1958
* Ayrılık - 1958
* Altın Kafes - 1958
* Beraber Ölelim - 1958
* Çitlenbik - 1958
* Pusu - 1957
* Berduş - 1957
* Gelin Ayşem - 1957
* Kalbimin Şarkısı - 1956
* Büyük Sır - 1956
* İlk Ve Son - 1955
* Beklenen Şarkı - 1953


avatar
ЯUH ףЯΛŁłçӘSł
Mod
Mod

<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Kadın
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 1846
<b>Puan</b> Puan : 4891
<b>Rep Puan</b> Rep Puan : 3
<b>Nerden</b> Nerden : uzaydn .d.d
<b>Yaş</b> Yaş : 24
<b>Ruh Hali</b> Ruh Hali :
<b>Takım</b> Takım :

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz